ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Γεώργιος Δ. Γκουδέλης γεννήθηκε στη Κολωνία της Γερμανίας. Έλαβε όλη τη σχολική εκπαίδευση του στη Θεσσαλονίκη όπου και συνέχισε τις σπουδές του στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος του Ιατρικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Την ειδικότητά του τη ξεκίνησε στη Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για ένα χρόνο και τη συνέχισε στο Νοσοκομείο Κ.ΑΤ., Α’ Ορθοπαιδική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τον διευθυντή Καθηγητή κο Π.Ν. Σουκάκο για τα επόμενα πέντε έτη. 

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του έλαβε ειδική εκπαίδευση στην επανορθωτική χειρουργική - αρθροπλαστική γόνατος, ισχίου και ώμου,στην αντιμετώπιση καταγμάτων, στην αρθροσκοπική χειρουργική - αθλητικές κακώσεις, στη μικροχειρουργική -χειρουργική άκρας χειρός και στο νοσοκομείο παίδων Πεντέλης στη παιδοορθοπαιδική. 

Μετά το τέλος της ειδικότητας μετακομίζει στη Γερμανία με υποτροφία του Πανεπιστημίου Ruprecht-Karls της Χαϊδελβέργης για ένα έτος, στο “Κέντρο Χειρουργικής Γόνατος, Ποδοκνημικής, Άκρου Ποδός και Αθλητικών κακώσεων στη διεθνούς φήμης ATOS CLINIC, HEIDELBERG GERMANY”, εγκεκριμένο Κέντρο Εκπαίδευσης της ISAKOS (International Society of Arthroscopy Knee Surgery & Orthopaedic Sports Medicine). 

Υπό την επίβλεψη των κορυφαίων καθηγητών της Ορθοπαιδικής Hans Paessler και Hayo Thermann δέχεται εντατική εκπαίδευση στην αρθροσκοπική και επανορθωτική χειρουργική του γόνατος - αρθροπλαστική γόνατος ελάχιστης επεμβατικότητας (MIS), μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική γόνατος (Unicondylar Knee Arthroplasty), την εξειδικευμένη χειρουργική της ποδοκνημικής και του άκρου ποδός, στη χειρουργική των αθλητικών κακώσεων, στη μεταμόσχευση μηνίσκου (συνθετικού και βιολογικού) και την θεραπεία των βλαβών του αρθρικού χόνδρου με την μεταμόσχευση αυτόλογων χονδροκυττάρων καθώς και την αναγεννητική ιατρική.

Ο εκπαιδευτικός κύκλος κλείνει με τη παρακολούθηση και συμμετοχή στη Κλινική ώμου και αγκώνα - σε μείζονες επεμβάσεις αρθροσκοπικής χειρουργικής και αρθροπλαστικής του ώμου - υπό το καθηγητή της Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου του Ανόβερου Peter Habermeyer.

Το 2007 ανακηρύσσεται διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα.

Κατά τη διάρκεια όλων των ετών αυτών ταυτόχρονα πραγματοποιεί ομιλίες σε συνέδρια και σεμινάρια, παρουσιάζει συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις άρθρων στο εξωτερικό και εσωτερικό, καθώς και κεφάλαια σε ιατρικά βιβλία.
Ταξιδεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο εξωτερικό για τη παρακολούθηση διεθνών συνεδρίων και σεμιναρίων ειδικής εκπαίδευσης (advanced training). 

Η επαφή του με την Κλινική ATOS της Χαϊδελβέργης είναι συνεχής για τη παρακολούθηση των συνεχών εξελίξεων της σύγχρονης Ορθοπαιδικής.

Σήμερα ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Γεώργιος Γκουδέλης ζει στη Θεσσαλονίκη, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της πόλης και συνεργάζεται με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο καθώς και στην Αθήνα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι.