ΡΗΞΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ. ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΗ ΣΥΡΡΑΦΗ.

ΡΗΞΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ - ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΗ ΣΥΡΡΑΦΗ

Ο Αχίλλειος τένοντας αποτελεί τον ισχυρότερο τένοντα του ανθώπινου σώματος.  Με την αυξηση των αθλητικών δραστηριοτήτων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες, έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ατόμων που παθαίνουν τον τραυματισμό αυτόν.

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η συντηρητική αγωγή αντιμετώπισης της ρήξης του τένοντα, με ειδικό νάρθηκα, πολλές φορές δεν επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και δημιουργεί αυξημένα ποσοστά επανάληψης της ρήξης αυτού ή επούλωση του τένοντα σε διατεταμένη θέση με αποτέλεσμα την μείωση της λειτουργικής ικανότητας όλου του κάτω άκρου.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η κλασική ανοιχτή χειρουργική αντιμετώπιση αποτελεί τη θεραπεία επιλογής στις περισσότερες περιπτώσεις έχοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Μπορεί όμως να έχει ως επιπλοκές την μετεγχειρητική φλεγμονή, την μικροβιακή λοίμωξη του χειρουργικού τραύματος, την δημιουργία συμφύσεων, τα προβλήματα επούλωσης της χειρουργική τομής κ.α.

Η διαδερμική συρραφή του Αχίλλειου τένοντα αναπτύχθηκε για να βελτιώσει τα λειτουργικά αποτελέσματα καθώς και να ελαχιστοποιήσει τους πιθανούς κινδύνους από την ανοιχτή χειρουργική μέθοδο. Ο χειρουργικός χρόνος είναι αρκετά μικρότερος και δεν ξεπερνά τα 25 έως 35 λεπτά, (μικρότερος και ο χρόνος της γενικής αναισθησίας που λαμβάνει ο ασθενής)

Στο τέλος της επέμβασης εφαρμόζεται στο πόδι ειδικός λειτουργικός κηδεμόνας.
Ο ασθενής παραμένει στην κλινική για 24 ώρες για να λάβει την απαραίτητη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα. Αν ο ασθενής το επιθυμεί μπορεί να εξέλθει από την κλινική την ημέρα του χειρουργείου.
 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ:

• Η επέμβαση γίνεται από οπές στο δέρμα περίπου 0,5 εκ.

• Μικρότερος χειρουργικός χρόνος άρα και μικρότερος χρόνος της γενικής αναισθησίας
• αποφυγή διενέργειας μεγάλων χειρουργικών τομών και εκτεταμένων αποκολλήσεων των μυϊκών ομάδων.
• λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος
• άμεση κινητοποίηση του ασθενούς
• γρηγορότερη έξοδο από την κλινική
• μικρότερο κόστος της επέμβασης


Μικρές οπές μέσα από τις οποίες διενεργείται η συρραφή του τένοντα

Στόχος της σύγχρονης τεχνικής αυτής είναι η αποφυγή των κλασικών χειρουργικών επιπλοκών καθώς και η ταχύτερη κινητοποίηση του ασθενούς. Αποτελεί μια νέα μέθοδο που εφαρμόζεται σήμερα στα Αθλητιατρικά κέντρα σε όλο τον κόσμο πάντα με συγκεκριμένες ενδείξεις και μόνον σε πρόσφατους τραυματισμούς.

Arthro Heal Clinic, www.arthrohealclinic.gr link image